Naturalne, szybko wchłanialne białko jaj w płynnej formie.
Gramatura: 1000 g
- Idealna alternatywa dla klasycznej odżywki białkowej;
- 97% pasteryzowanego białka jaj kurzych;
- 3% pasteryzowanego żółta jaj kurzych;
- Pochodzi od kur z hodowli prowadzonych wg restrykcyjnych zasad Unii Europejskiej;
- 10 g białka w 100 g;
- Bogate w aminokwasy egzogenne;
- Idealne do spożycia po treningu;
- Najwyższa zdatność ubijania;
- Łatwe użycie bez zbędnych skorupek;
- Jedna butelka odpowiada 33 jajom.
BIAŁKO JAJ kurzych w płynie
Jak zbierane są opinie?
Jak zbierane są opinie?
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 24,99 zł
Cena regularna:
24,99 zł
Cena jednostkowa: 1000g (2,50 zł / 100g)
OPIS BIAŁKA JAJ KURZYCH W PŁYNIE
BIAŁKO JAJ to pasteryzowane białko jaj kurzych (97% białka i 3% żółtek).
BIAŁKO JAJ to naturalne, płynne i szybkowchłanialne białko, bogate w aminokwasy egzogenne. Białko to pozyskane jest z jaj od kur pochodzących z hodowli prowadzonych zgodnie z restrykcyjnymi zasadami UE.
Jedna butelka odpowiada +/- 33 jajom kurzym.
Idealne do spożycia po treningu. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Wysoka zawartość białka. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
SPOSÓB UŻYCIA BIAŁEK JAJ
Wstrząsnąć przed użyciem. 30 g płynnego białka jaj (2 łyżki stołowe) odpowiada jednemu białku jaja kurzego średniej klasy wagowej. Produkt można spożywać na surowo jako dodatek do koktajli lub po obróbce termicznej. Idealny do omletów, wypieków i innych dań.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz na butelce.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze od 0 do 25°C w ciemnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 do 4°C. Zużyć w ciągu 7 dni.
TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. inż. J. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.
SKŁADNIKI BIAŁKA JAJ
97 % białko jaj; 3 % żółtko jaj.
TABELA SKŁADU BIAŁKA JAJ
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 220 kJ |
| 52 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 1,2 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 10 g |
Sól* | 0,41 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opinie
0.0 z 5
0 Oceny
-
brak recenzji
FAQ
Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?
Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?
Czy białko jest dobre na odchudzanie?